Ono što je osnovna razlika između kuhinje po meri i one koju kupujete gotovu jeste veća postizanje veće funkcionalnosti kuhinje po meri. Naime, svrha izrade kuhinje po meri jeste maksimalno iskorišćavanje upravo vašeg prostora. Na taj način vi sami, prema mogućnostima prostora, možete odabrati kolika će biti radna površina, deo sa policama, itd. Pri čemu će stručnjaci pokušati da utroše što manje prostora, a da funkcionalnost ostane ista.

Kuhinje po meri su posebno dobar izbor ukoliko imate malu kuhinju. Jer, ovakvi modeli će maksimalno iskoristiti prostor.

Pogledajte već gotove modele kuhinja

Nekada nije lako dobiti inspiraciju kako želite da vaša nova kuhinja izgleda. Upravo zbog toga se preporučuje da pogledate neke već gotove modele. Na sreću, danas postoji mnoštvo izvora gde možete pronaći fotografije različitih modela. A što više fotografija pogledate, imaćete jasniju sliku šta zapravo želite.

Kada imate ideju, posavetujte se sa stručnjacima. Oni će najbolje znati da li je nešto moguće uraditi, ili ne. Isto tako, oni će uvideti potencijalne probleme i na vreme vam sugerisati. Nakon toga, treba napraviti detaljan pregled projekta kako biste znali koliko vam je vremena i novca neophodno.

Značaj profesionalnosti za kuhinje po meri

Kako su kuhinje po meri važna investicija koja će se sigurno odraziti na vaš budžet, bitno je da posao prepustite pravim profesionalcima. Naime, danas možete pronaći veliki broj firmi koje rade kuhinje po meri, mada se ne mogu sve pohvaliti profesionalnošću. Zbog toga treba biti obazriv prilikom odabira firme. Idealno bi bilo kada biste preko preporuke odabrali. Zato nije loše da se raspitate kod prijatelja da li imaju nekoga da preporuče, ili da proverite na relevantnim biznis sajtovima.

Odabir materijala

Još jedna važna prednost kuhinja po meri je i ta što sami možete odabrati vrstu materijala vaše buduće kuhinje. Naravno, materijal je važna stavka koja utiče i na cenu. Danas su najpopularnije kuhinje po meri od medijapana, ali uvek možete izabrati i puno drvo, ali i ivericu. Odnosno, sve zavisi od vašeg budžeta. Zato bi najbolje bilo da stručnjacima koji će praviti vašu kuhinju odmah na početku izložite koliko planirate da platite kuhinju. A oni će na osnovu toga preporučiti najbolju opciju.

Takođe, važno je da izaberete i kvalitetnu radnu ploču. Ovaj elemenat je jedan od najvažnijih u kuhinji i zato je važno da odaberete što kvalitetniji materijal. Danas su popularne radne ploče od iverice, koje su kraćeg veka, ali i granitne i mermerne. Ukoliko se opredelite za granitnu ili mermernu, napravićete pravi izbor! Ovi materijali su veoma postojani i služiće vas sigurno jako dugo. Ako želite da uredite vaš dom baš onako kako vi to želite iskoristite ove savete i olakšajte sebi ovaj težak posao.

izvor: